Останні новини

Як щоденне прийняття душа завдає серйозної шкоди здоров'ю

Немає нічого кращого гарячого душу, щоб остаточно прокинутися вранці. Однак навіть цю приємну справу може завдати шкоди здоров'ю.
Зайва особиста гігієна вітається і нав'язується суспільством, але не вітається медиками. Чому ж прийняття душу щодня, та ще з рідким милом або гелем, так небезпечно для здоров'я? 

Дослідження, проведене фахівцями Відділення дерматології Школи медицини Каліфорнійського університету (США), показало, що занадто часте миття не приносить користі, так як порушує природну мікрофлору шкіри. З її поверхні змиваються корисні мікроби, які захищають від інфекцій, і ризик запальних захворювань шкіри зростає.

Крім того крім корисних бактерій з шкіри змивається натуральна жирове мастило, це призводить до сухості, подразнення і екземі.

«Ми приділяємо дуже багато уваги зовнішню красу і приємного запаху. Але митися потрібно для запобігання шкірних інфекцій, а не для краси », - відзначили фахівці.

Ідеальним графіком прийняття душу, на думку фахівців, це через день. Те ж саме стосується голови. При частому митті зі скальпа змиваються корисні жири, які запобігають сухість шкіри голови.

Єдині ділянки шкіри, що вимагають щоденного застосування мющіх коштів, - це пахви і пахова область. Решта частини тіла можна просто сполоснути водою, навіть якщо ви в поту після тренування.