Останні новини

6 принципів швидкого приготування їжі

У життєвої метушні, коли на плечі жінки лягає, крім роботи, біганини по магазинах, турботи про дітей, прибирання будинку, ще й приготування смачної їжі, необхідно виробити стратегію, яка допоможе все встигати.

Інструкція
1
У неділю необхідно розробити орієнтовний меню на наступний тиждень, повісьте його на кухні. В цей же день купіть продукти для цього меню. М'ясо розкладіть в порційні пакети і заморозьте. Якщо необхідно, заздалегідь приготуйте фарш або котлети і також заморозьте.
2
Складіть графік чергування по кухні, щоб крім вас готувати могли і чоловік, і діти або хоча б допомагали.
3
Привчіть кожного члена сім'ї прибирати за собою стіл після їжі, змітати крихти, викидати залишки, папірці, порожні упаковки. Нехай кожен помиє за собою тарілку і чашку. Великих труднощів їм це не складе, а вам заощадить ввечері кілька хвилин.
4
Заздалегідь варіть бульйон для перших страв у великій каструлі. Його можна зберігати кілька днів у холодильнику, відливати скільки потрібно на суп або борщ. М'ясо необхідно варити на повільному вогні. Це дозволить вам не хвилюватися про те, що їжа пригорить, і дозволить зайнятися якимись іншими домашніми справами.
5
Використовуйте безвідходне виробництво. Якщо від обіду залишився гарнір, можна зробити з нього запіканки, оладки або каші на молоці до сніданку.
6
Використовуйте на кухні помічників у вигляді електричних приладів - електричний чайник вимикається сам, і вода не заллє газ. В мультиварці можна одночасно приготувати котлети або рибу на пару, а в чаші зварити гарнір. Мікрохвильовка подасть сигнал про те, що продукт розморозився або запіканка спекла.