Останні новини

Їжа перед сном: дозволені продукти

Якщо ближче до ночі в вас прокидається голод, який всупереч здоровому глузду і дотримання дієти жене до холодильника, не варто відмовляти собі в перекус.
Досить просто замінити стейк з картоплею на що-небудь з корисних продуктів.
Вечірні правила прийому їжі

Після 18.00 краще уникати їжі, яка містить багато вуглеводів і жирів (але не відмовлятися від їжі зовсім). Справа в тому, що вночі організм, так само, як і днем, витрачає калорії, а оскільки прийом їжі в цей час не проводиться, то він починає витрачати власні. Тому якщо перед сном перекусити вуглеводною їжею, то накопичення просто не будуть використовуватися, так як ви тільки що з'їли нове джерело енергії.

Вечеря повинна бути легким і містити менше калорій, ніж попередні прийоми їжі.

Після їжі варто трохи прогулятися хоча б по квартирі, а не відразу лягати в ліжко.

Вечеря повинна бути як мінімум за 3-4 години до сну. За годину ж можна втамувати голод чимось близьким по калорійності до склянки нежирного кефіру або молока.

Вибираючи «нічну» їжу, враховуйте, що багато продуктів, наприклад, червоне м'ясо (свинина), можуть засвоюватися до 4-6 годин. Тобто якщо не витримати цей часовий проміжок перед сном, вас незабаром чекатимуть порушення травлення і нові сантиметри на боках.

Кефір, нежирний сир, йогурт або ряжанка

1-2 склянки кефіру або нежирного натурального йогурту не тільки вгамують голод, але і принесуть користь шлунково-кишковому тракту.

каша

Каша хороша не тільки вранці, але і ввечері. Звичайно ж, не варто її варити з використанням жирного молока і додаванням великої кількості цукру, а й на воді її теж робити не обов'язково. Виберете знежирене молоко і замініть цукор сухофруктами

Куряча грудка, індичка

Грудка - дієтичне м'ясо, чистий білок з мінімальною кількістю жиру. Запечіть курку або індичку в духовці або в аерогрилі без масла і насолоджуйтеся смачним і легкозасвоюваним вечерею. Перетравлюється вона всього лише не більше півтора годин.

горіхи

Вгамуєте голод жменькою мигдалю, фісташок, фундука або волоських горіхів. Враховуйте, що вони дуже калорійні, тому обмежитеся 40 м Цього буде цілком достатньо. До того ж, як ми знаємо, волоський горіх сприяє схудненню.

Сир з низьким вмістом жиру

У сирі міститься багато вітамінів (A, B1, B2, B12, C, D, E, PP), різних корисних організму кислот, а також мінеральні речовини, кальцій, фосфор. До теж сир, легко засвоюється організмом і добре впливає на травлення. Пара скибочок низькокалорійного сиру з овочами буде хорошим вечерею на ніч.

Печені яблука

Кориця і мед перетворюють звичайний фрукт в справжні ласощі. Виріжте з яблук серцевину, полийте медом, посипте корицею і поставте на кілька хвилин в мікрохвильову піч. Якщо додати ще сир і горіхи - виходить справжній і, що важливо, низькокалорійний десерт. Смачно, корисно і легко. До речі, в яблуках містяться речовини, що сприяють міцному сну.

Вишня, чорниця, смородина, малина, груша, фініки, інжир

Головне правило для фруктів - вони повинні бути несолодкими. Наприклад, банан або виноград дуже калорійні і не підходять для перекусу.

хумус

Хумус - це пюре з нуту (турецького гороху), заправлене оливковою або кунжутним маслом, з додаванням спецій. Його користь обумовлена ​​його складом, а саме відсутністю холестерину, великим вмістом ненасичених жирних кислот, вітамінів і клітковини. До того ж, хумус дуже поживний, тому, щоб насититися, його не знадобиться багато. Поєднуйте його з овочами або як гарнір до курки.

мюслі

Заправте їх нежирним йогуртом або молоком і не додавайте цукор. Виходить некалорійно, легкозасвоювані і корисно для міцного сну.