Як схуднути на макаронах
Більшість людей, що сидять на дієті, відмовляються від макаронних виробів, вважаючи, що вони зашкодять фігурі. Це і вірно, і помилково. Все залежить від того, які макарони і з чим є.
Самі макарони навряд чи завдадуть особливої шкоди фігурі. Вся справа в тому, що подається разом з ними. Котлети, ковбаси, м'ясні підливи містять багато жирів тваринного походження. Саме вони викликають суттєве збільшення маси тіла.
Якісні макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці, вважаються дієтичними. Їх калорійність не більше 180 ккал на 100 г. Завдяки високому вмісту клітковини і наявності складних вуглеводів в складі такі макарони повільно перетравлюються, і надовго зберігається відчуття ситості. Клітковина, що залишилася в шлунку після перетравлення макаронів, чистить його стінки, провокуючи на більш активну діяльність.
До вибору макаронів, придатних для схуднення, слід поставитися з усією відповідальністю. Вибирати вироби варто тільки категорії А, саме це макарони з твердих сортів пшениці. Найбільш шкідливими для фігури вважаються макаронні вироби групи В, вони виготовляються з борошна для хліба, мають сіро-білий відтінок і сильно розварюються в процесі приготування, проте ціна їх на порядок нижче, ніж за вироби вищого сорту.
Отже, щоб схуднути на макаронах, необхідно:
- вибирати вироби категорії (групи) А, в їх складі нічого, крім борошна вищого сорту і води, бути не повинно;
- відмовитися від жирних підлив і соусів, ковбас і напівфабрикатів в поєднанні з макаронами;
- розбавляти макарони овочами, багатими клітковиною;
- нежирне м'ясо або риба відмінно поєднуються з макаронними виробами;
- загальний розмір порції не повинен перевищувати 300 г;
- не варто переварювати макарони, «правильні» вироби для схуднення повинні бути злегка недоварені.