Останні новини

14 продуктів, які не варто зберігати в холодильнику


Існує ряд продуктів, які при низьких температурах не тільки псуються, а й втрачають свої корисні властивості, змінюють зовнішній вигляд і смак.

авокадо

Якщо ви покладете недозріле авокадо в холодильник, воно, звичайно, стане м'якше, але справа буде не в дозріванні, а у волозі, яка вбереться в плід через шкірку. Тому місце йому у Фруктовниця на столі.

Картопля

Картопля теж не любить холод, через температуру нижче 7 ° С він стає солодкуватим, що псує його смак. А після термічної обробки такого картоплі в ньому буде набагато більше канцерогенного акриламіду, ніж у звичайному. Ідеальний спосіб зберігання цього овоча - покласти його в паперовий пакет і помістити туди, де буде прохолодно, але не морозно.

шоколад

При низьких температурах шоколад покривається неприємним білим нальотом. Справа в тому, що через холод на поверхню шоколаду починають проступати кристали сахарози. Як наслідок, ласощі втрачає свій смак і товарний вигляд.

Тропічні фрукти

При низьких температурах фрукти загнивають і виділяють шкідливі речовини. Краще прибирайте їх в шафу, загорніть в кілька шарів паперу і зберігайте в сухому місці при кімнатній температурі.

базилік

Як і зрізані квіти, базилік краще зберігати, опустивши його стеблинки в воду. У холодильнику ж листочки швидко зів'януть, втратять аромат і почнуть з часом вбирати сторонні запахи.

Стручкова квасоля

Квасоля через холод втрачає не тільки гарний зовнішній вигляд, але і корисні якості. Для кращого збереження слід її заморозити.

Цибуля

Волога в холодильнику не сприятиме свіжості лука, через неї овоч стає м'яким і непридатним до вживання, швидко псується. Крім того, надмірна вологість сприяє появі шкідливих бактерій і утворенню цвілі.

кава

Кава ні в якому разі не можна зберігати в холодильнику, якщо ваша мета, звичайно ж, не абсорбувати з його допомогою неприємний запах від інших продуктів. Від холоду і вологи зерна миттєво втратять свій аромат, а також вберуть всі сторонні запахи. Найкраще тримати кави в темному, сухому і прохолодному місці або ж, якщо вам необхідно зберегти його до кращих часів, покласти в морозилку.

Оливкова олія

Зберігати оливкове масло рекомендується при температурі від +12 до +16 ° С. У холодильнику ж масло може почати розшаровуватися, в ньому може з'явитися осад, а також можлива зміна консистенції продукту з рідкого на більш щільне.

мед

Холод і волога холодильника сприяють кристалізації, і мед втрачає свою текстуру, смак і корисні властивості швидше звичайного. При правильному способі зберігання термін придатності меду практично необмежений. Тримайте його в банку, щільно прикритою кришкою, в темному місці при кімнатній температурі.

томати

У холодильнику помідори втрачають всі свої смакові якості, так як холодне повітря зупиняє процес дозрівання. Холодний і вологе повітря також негативно позначається на текстурі м'якоті томатів.

хліб

Деякі господині зберігають хліб у холодильнику. Але через це він швидше черствіє. Якщо хліба в будинку виявилося більше, ніж вашій родині під силу з'їсти, із залишків краще зробити сухарі.

баклажани

Баклажани, які є родичами томатів, також бояться низьких температур. У холодильнику вони стають плямистими, швидко в'януть і втрачають смак, тому краще зберігати їх при кімнатній температурі.

банани

У холодильнику будь-які сорти бананів швидко темніють і стають зовні непривабливими. Якщо ви бачите в відділі з фруктами банани майже чорного кольору, це говорить не про їх особливої ​​стиглості, а про те, що їх неправильно зберігали при транспортуванні.