Останні новини

Зберігаємо полуницю абсолютно по-новому

Смачні альтернативи полуничному варенню.

Полуниця — воістину королівська ягода! Зі збитими вершками, з ніжним вершковим кремом або морозивом, а також просто зі сметаною — її неможливо не любити. Але, коли розпал сезону і ти вже наїлася ягід досхочу, варто подумати і про те, щоб заготовити їх на зиму.


Загрузка...
Полуничне варення — перше, що спадає мені на думку, коли розмова заходить про збереження ягід для холодного періоду року. Але що робити, якщо ти не любиш полуничне варення чи воно тобі вже просто набридло?

Пропонуємо тобі розширити репертуар і дізнатися про смачні альтернативи обридлому полуничному варенню і компотам. Ось тобі прості ідеї, що ще можна зробити з смачної диво-ягідки, сезон якої, на жаль, зовсім недовгий. Для тих, кому пощастило з урожаєм!

Що можна приготувати з полуниці


«Крижане варення»
Вимиті і очищені ягоди обдати окропом. Далі сполосни полуницю і ємності, які будеш наповнювати. Краще використовувати контейнери з кришками, перед розфасовкою їх слід висушити.

Подрібни полуницю в блендері разом з цукром, до його повного розчинення. Після цього розфасуй майбутні ласощі по підготовленим ємкостям і ставимо в морозильну камеру.

Такі ягоди не заледеніють, і їх можна брати з контейнера невеликими порціями. У такий варіації замороженої полуниці відмінно збережуться всі вітаміни і корисні речовини.



Полунична пастила
Ну а це — мій улюблений варіант! Загальний принцип приготування пастили працює і в даному випадку: ягоду слід перетерти в пюре, додати цукор і інші добавки (м'яту, базилік, ваніль, корицю), потім вилити масу в спеціальний піддон для приготування пастили і поставити заготівлю електросушарки.

Через 5-12 годин (залежно від вологості ягоди) готову полуничну пастилу можна згортати в рулетики і прибирати на зберігання на зиму. Ну а якщо у тебе немає электросушки, пастилу можна приготувати в духовці при мінімальній температурі.


Загрузка...