Останні новини

5 ЗДОРОВИХ ЗВИЧОК У ЇЖІ, які не такі хороші, як прийнято вважати

Ціла індустрія сьогодні займається здоровим способом життя. Це дуже вигідно з точки зору того, що люди в масі своїй погано уявляють, що таке здорова їжа. 

Під соусом ЗСЖ всякому можна продати диво-продукти і напої, які на ділі виявляються навіть шкідливіше своїх «шкідливих» аналогів. Сьогодні можна з упевненістю назвати кілька «здорового» звичок у їжі, які точно такими не є, а лише служать для самозаспокоєння, кажуть лікарі.



Дієти та дієтологи

Треба сказати, що кожен, кому пощастило одного разу сильно схуднути, вважає себе дієтологом. На цій підставі такі люди радять щодо харчування всім, хто готовий їх слухати. Правда в тому, що практично будь-які дієти - не дуже здоровий шлях до схуднення, а більшість дієтологів не мають уявлення, як працює людський організм. Саме тому такий шлях варто обирати лише в екстремальних ситуаціях. Ну, наприклад, через тиждень весілля і треба влізти в плаття. В інших випадках варто просто дотримуватися баланс білків, жирів і вуглеводів в правильному співвідношенні і витрачати калорій не менше, аніж споживаєш.

знежирені продукти

Жир - це не найстрашніший ворог здорового харчування. Але навіть якщо ви хочете скоротити його споживання, пам'ятайте - низький вміст жиру майже напевно означає дуже високий вміст цукру. Так що свої зайві калорії ви отримаєте, просто вони будуть ще менш корисні, ніж могли б. Корисні жири - це не зайві кілограми, а правильна робота систем організму. А ось корисного цукру в таких кількостях, як в знежирених продуктах, просто не буває.

фруктові соки

Звісно, ​​стовідсотковий фруктовий сік хороший і наявністю вітамінів, і великою кількістю клітковини, але зізнайтеся собі - як часто ви п'єте НЕ сік з пакету, а сік безпосередньо з апельсина або яблука? Якщо нечасто, то у нас погані новини - соки з магазину - це суцільно цукор і шкідлива хімія для посилення смаку. Здорового в них тільки те, що залишається після обробки фруктових екстрактів. А це не дуже багато.


Детокс-коктейлі

Мода на виведення з організму токсинів за допомогою спеціальних соків повально захопила всіх, хто хоч трохи цікавиться ЗСЖ. Але, по-перше, хто достовірно знає, що таке ці токсини? А по-друге, схуднути за допомогою таких курсів неможливо. Ви просто втрачаєте воду, і за рахунок цього йдуть кілограми. Але вони швидко повернуться, коли детокс-курс закінчиться. Соки нічого не можуть вивести з організму, вони діють як звичайне різке обмеження калорій, яке, до речі, провокує подальше переїдання.

дієтичні напої

Якщо тут і залишився хтось, хто вірить в те, що «дієтична» кола краще зазвичай, то прийшла пора і їм розкрити очі. Будь-лимонад - це денна норма цукру в одному маленькому стакані. І приписка «дієтичний» - не більше, ніж маркетинговий хід. Тому не варто свої пристрасті до таких напоїв записувати в здорові звички.