8 страв, які не можна розігрівати повторно
Якою б смачною і корисною не була тільки що приготовлена їжа, вона може втратити свої властивості і навіть стати причиною харчового отруєння, якщо її розігріти.
селера
Селера - прекрасний інгредієнт для супу, але тільки до моменту, коли тарілка з ним виявиться в мікрохвильовці. У селері містяться відносно безпечні нітрати, але при повторному нагріванні вони перетворюються в токсичні нітрити і канцерогенні нітрозаміни.
Спробуйте приготувати крем-суп з селерою, він буде хороший і в холодному вигляді.
яйця
Навряд чи ви часто розігріваєте яєчню або омлет, але про всяк випадок попереджаємо: при повторному нагріванні яйця теж можуть стати токсичними.
Краще додайте їх в салати або сендвічі, тоді і підігрівати непотрібно.
джерело
шпинат
Шпинат люблять багато хто з тих, хто стежить за харчуванням, - в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Але так само, як і в селері, нітрати в ньому при повторному нагріванні перетворюються в нітрити і нітрозаміни.
Додавайте шпинат в смузі, сендвічі та салати - і отримаєте максимальну користь без будь-якої шкоди.
З грибами і так все непросто - незважаючи на високий вміст білка, вітамінів і амінокислот, часто вони погано засвоюються організмом. А якщо ще й підігрівати вчорашню різотто, проблема ускладнюється: білок в грибах змінює свою структуру, і це може привести до болів у шлунку і здуття живота.
Якщо вам шкода викидати залишки страви з грибів, поставте їх в холодильник і з'їжте на наступний день, розігрів не більше ніж до 70 ° С. А краще використовувати гриби в холодному вигляді у вигляді соусу для спагетті або як інгредієнт для салату.
Картопля
Несподівано, але він теж в чорному списку. Підігрітий картопля втрачає і в смаку, і в корисності, і навіть може стати причиною ботулізму, якщо зберігати його в фользі при кімнатній температурі.
Пюре, запіканки і смажену картоплю з'їдайте одразу. Якщо у вас залишився відварну картоплю, покладіть його в салат в холодному вигляді.
курка
При розігріванні блюд з курки порушується структура білка, яким так багато куряче м'ясо, і це може привести до проблем з травленням.
Тому холодну куряче філе краще покласти в салат, а з котлетами зробити сендвічі.
Буряк
Буряк зберігає багато корисних властивостей, навіть потрапивши в борщ. Але розігрівати її не рекомендується - вона теж багата нітратами.
Найкорисніше свіжа буряк - її можна додавати в смузі і салати.
Рис
Рис містить вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, але також спори бактерій, які можуть зберігатися навіть після варіння. Якщо після приготування залишити рис при кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися, і це може викликати харчове отруєння. Повторне нагрівання не вирішить проблему, тому рис краще з'їсти відразу або поставити в холодильник через годину після приготування і зберігати максимум до наступного дня.
Джерело