МЕДИКИ НАЗВАЛИ НЕСПОДІВАНУ КОРИСНУ ВЛАСТИВІСТЬ ДИНІ
Вживання дині знижує ризик серйозних захворювань.
В результаті проведеного дослідження вчені з США заявили про те, що вживання дині знижує ризик виникнення інсульту або раку. За їх словами, цей ефект дині обумовлений присутністю в ній особливих речовин.
Містяться в дині мінерали у вищій мірі позитивно впливають на здоров'я людини. Зокрема, проведені вченими клінічні досліди показали: наявний в дині аденозин діє як антикоагулянт і попереджає виникнення серцевих і мозкових захворювань, пов'язаних з тромбоутвореннями в судинах і артеріях. Також у дині міститься калій – мінерал, який допомагає контролювати тиск, запобігає гіпертонію.
Крім цього, диню відрізняє підвищений рівень каротиноїдів, що допомагає попередити виникнення раку. До складу плодів входить вітамін А, який також називають «вітаміном молодості». Він захищає цілісність шкіри і слизових оболонок, вкрай важливим для нормального зору і міцного імунітету, пояснили експерти.
«Речовини, що містяться в дині, прискорюють регенерацію шкіри і борються з її старінням, сприяють зростанню волосся і запобігає їх випадання», — конкретизували медики.
Вони додали, що диня являє собою цінне джерело фолієвої кислоти — вітаміну В9, який практично повністю руйнується при тепловій обробці, в той час як диню вживають у натуральному вигляді. Фолієва кислота необхідна жінкам під час вагітності та в клімактеричний період, а також усім, хто хоче поліпшити пам'ять і позбутися від депресії.
Вживання дині допомагає перебувати в тонусі, позбавляє від безсоння, втоми і дратівливості. Дана властивість її плодів забезпечується ферментом супероксиддисмутазою, запобігає процес пошкодження тканин тіла, повідомили лікарі.
Загрузка...