Останні новини

АМЕРИКАНСЬКІ ВЧЕНІ ВИРАХУВАЛИ ПРОДУКТ, ЯКИЙ ЗАХИСТИТЬ ВІД РАКУ

Американські вчені з Університету Арізони в Тусоні виявили, що морква і морквяний сік здатні чинити на організм вплив справжнього антиракового кошти.


У дослідженні взяли участь жінки, хворі на рак грудей. В результаті вчені встановили, що регулярне вживання морквяного соку здатне знизити ризик захворювання на рак, а також зменшує інтенсивність вже наявних ракових утворень.

Перевірка показників роботи організму показала, що в крові учасниць зріс вміст каротиноїдів, чиє дію на процес ділення ракових клітин виявилося досить відчутним.


"Саме каротиноїди, що містяться в цьому овочі, визначають значну частину його корисних властивостей", - розповіли автори експерименту.

Виявляється, дані речовини є жиророзчинні рослинні пігменти, синтезовані рослинами, водоростями, грибами. Також, морква відрізняється високим вмістом каротиноїдів, досить добре засвоюваних людським організмом.

Дослідники вважають, що регулярне споживання склянки морквяного соку дозволяє значно знизити ймовірність виникнення раку грудей, товстого кишечника, сечового міхура, передміхурової залози. Також, цей сік зміцнює імунітет, зір, а також служить основою для вироблення організмом вітаміну А.

Уточнюється, що під час дослідження жінки щодня випивали по склянці фрешу з моркви протягом трьох тижнів.