Останні новини

САЛАТИ З ОГІРКІВ ТА ПОМІДОРІВ, приготовані неправильно, МОЖУТЬ ПРИЗВЕСТИ ДО ПРОБЛЕМ ЗІ ЗДОРОВ'ЯМ

Нині люди часто купують тепличні огірки, помідори, роблять салати. Але кажуть, що ці два овочі не бажано поєднувати. Чому? І яку взагалі користь мають ті ж помідори, огірки? Коли їх краще вживати, чи можна у цей час? 

--Чи правда, що не можна поєднувати огірки з помідорами? 

-- Поєднувати можна, тільки потрібно правильно пережовувати. Але не помідори, а огірки, інакше буде вражений кишківник і загостриться дисбактеріоз. Тому і кажуть, що ці овочі не можна поєднувати разом. Бо вони -- різні: помідор м'який, огірок -- твердий. -- 


--А на загал яку користь приносить організму помідор, огірок?

-- У помідорах міститься вітамін С, вітаміни групи В, цукри, органічні кислоти. А ще багато антиоксидантів, особливо цінний лікопен, який попереджає кардіологічні та онкологічні захворювання. Та якщо не хочете мати хвороби нирок і суглобів, зокрема, камені у нирках (а камені у нирках призводять до пієлонефриту, а там -- і до ниркової недостатності) або артроз у суглобах, то в жодному разі не можна такий салат заправляти олією, тільки сметаною чи йогуртом. Та навіть і сам помідор їсти не можна. Особливо дітям та жінкам похилого віку.

-- Чому?! -- 

Тому що щавлева кислота, яка є в помідорі, виводить кальцій, а це може призвести до остеопорозу та жовчокам'яної хвороби. А там і до ниркової недостатності недалеко. Тому, щоб нейтралізувати дію цієї кислоти, найкращий варіант -- заправити салат або сметаною, або йогуртом. А заправлений майонезом салат пришвидшить ваш візит до кардіолога чи онколога. 

-- А як щодо огірків? -- 

В огірках міститься дуже багато  калію. Є навіть огіркова дієта, позаяк за рахунок калію швидко виводиться з організму вода, тому людина худне. Крім того, огірки (так само, як і помідори) низькокалорійні, тому при діабеті їх також можна вживати. Єдине, тим, хто має гастрити, не варто вживати такі салати, бо все-таки сирі овочі та фрукти при цій хворобі протипоказані. 

-- Наскільки безпечно сьогодні купувати ці овочі? 

-- Ні огірки, ні помідори, які нині продають, їсти не варто. Бо вони ж нітратні, вирощені не на сонці, а в теплиці.