Останні новини

ЛІКАРІ СКЛАЛИ ТОП НАЙКОРИСНІШИХ І ДЕШЕВИХ ПРОДУКТІВ В СВІТІ: Збережи собі цей список!

Харчуватися правильно можна, маючи навіть найскромніший бюджет. Фахівці зі здорового харчування назвали найдешевші і при цьому найкорисніші та здорові продукти харчування, які може дозволити собі кожен.

капуста
Всі знають про користь для здоров'я цвітної капусти та брокколі, однак звичайна білокачанна капуста при цьому незаслужено залишається в тіні. Але ж вміст вітаміну С в ній вигідно відрізняється від інших видів хрестоцвітних овочів. Також вона багата харчовими волокнами і допомагає природним шляхом виводити все шлаки і токсини з організму. Корисніше може бути тільки квашена капуста - вона зміцнює імунітет і насичує кишечник цінними пробіотиками.


яйця
Яєчний білок практично повністю засвоюється організмом, що є досить рідкісним явищем для протеіносодержащіх продуктів. При цьому в білку містяться практично всі необхідні людині амінокислоти. Готувати яйця можна як мінімум 10 різними способами, тому це ідеальний продукт для будь-якого прийому їжі, який внесе різноманітність в меню.

кефір
Цей продукт не тільки допомагає схуднути, але і нормалізує роботу кишечника. Дослідження показують, що здоров'я шлунково-кишкового тракту безпосередньо впливає на настрій людини і багато аспектів його особистому житті. Додатковою перевагою кефіру є його низька вартість. Головне - вибирати такий кефір, який не містить зайвих інгредієнтів і шкідливих добавок на зразок цукру.

гречка
Ця крупа анітрохи не поступається розрекламованим сьогодні киноа і булгур, а коштує в рази дешевше. Гречка дає організму стільки ж складних вуглеводів, білка і харчових волокон, і при цьому містить на 100 калорій менше, ніж киноа.

субпродукти
Печінка, нирки, серця і інші тварини субпродукти приносять таку ж, а іноді і велику користь здоров'ю людини. Так, наприклад, яловича печінка набагато краще м'яса насичує організм незамінними амінокислотами, вітамінами і мінералами, зокрема цинком.

яблука
Користь, яку приносять здоров'ю яблука, незрівнянно більше, ніж від будь-якого іншого фрукта. Виграють вони, перш за все, за рахунок пектину - харчового волокна, що сприяє зростанню здорової мікрофлори в кишечнику. Також пектин допомагає схуднути, нормалізує травлення, забезпечує тривале відчуття ситості.