Корисні крупи, про яких мало хто знає
Світ круп, з яких можна приготувати смачну кашу, набагато різноманітніше.
Все частіше на полицях магазинів можна побачити незвичайні крупи з не менш незвичайними назвами.
Багато хто просто не звертають на них уваги, але марно. Адже деякі з цих круп не тільки смачні, але і дуже корисні.
Булгур
Це оброблена окропом, висушена і пропарена тверда пшениця. В ній багато клітковини і вітамінів групи В. Булгур прискорює обмін речовин і незамінний для хорошої роботи нервової системи.
Кіноа
Ця крупа родом з Південної Африки і вважається справжнім суперфудом. Дієтологи порівнюють її з грудним молоком, вона майже повністю засвоюється організмом.
До її складу входять білки, комплексні вуглеводи, жири, вітаміни групи B, клітковина і мінерали, а також кальцій, залізо і фосфор. У кіноа також немає глютену, тому він не викликає алергічних реакцій.
Амарант
У ньому міститься багато білків, жирів, пектинів, а також витамнов і мінералів. Крім того, в його складі також є сквален, який припиняє процес старіння.
Теффі
Крихітні зернятка теффа багаті білком, вітаміном С, магнієм і цинком. Крім того, у складі цієї культури міститься багато заліза і не має глютену. На батьківщині теффп – в Ефіопії, з нього готують традиційні млинці инджера.
Камут
Це далекий предок пшениці, він двічі більше і набагато корисніше. У камуте дуже багато білка, магнію, цинку і корисних амінокислот. До того ж у ньому багато вітаміну Е.