Останні новини

7 продуктів, які вас старять. Ось чим їх можна замінити

З роками все ми, на жаль, не молодшаємо. Крім того, часто ми самі добровільно додаємо собі кілька років віку. Як, запитаєте ви? Певними продуктами харчування, які, на подив багатьох, зовсім нас не молодят.

Нижче ми наводимо список з 7 продуктів, які нас старять. Але не лякайтеся! Альтернатива їм є.

1. Біле вино

Ніщо не видає вік так, як пожовклі зуби з нальотом, і алкоголь - головний винуватець цієї проблеми. Алкоголь висушує порожнину рота і викликає підвищене слиновиділення, яке, в свою чергу, вимиває всі бактерії - і шкідливі, і корисні. Це призводить до карієсу і зубним відкладів. Багато хто помилково думають, що червоне вино - головний ворог зубів, але це не так. У білому вині міститься набагато більше кислот, які шкодять зубній емалі.

Зрозуміло, келих шардоне нікому не зашкодить. Якщо у вас немає можливості відразу після вживання почистити зуби, прополощіть рот чистою питною водою, щоб видалити залишки цукру і кислот, які осіли на зубах.

2. Йогурт

Якісний йогурт містить масу корисних елементів - від кальцію і білка до вітаміну D. Але виробники часто додають велику кількість цукру в низькокалорійні йогурти, щоб вони були не такими прісними і несмачними. Споживання великої кількості цукру викликає старіння шкіри. Цукор негативно позначається на колагенових волокнах, які в ході такого впливу втрачають здатність до самовідновлення.

Замініть солодкий йогурт з барвниками на звичайний йогурт (наприклад, грецький), додавши в нього свіжих фруктів, меду та інших корисних наповнювачів.

3. Сухофрукти

Звичайно, сухофрукти - гідна заміна цукеркам, а й вони "не без гріха". Перше - це велика кількість цукру, що входить до складу будь-яких сухофруктів. Цукор, як ми вже розібралися, - один з головних ворогів молодості шкіри і зубів. Осідаючи на зубах, частинки сухофруктів викликають руйнування емалі і, як наслідок, карієс. Друге - це сульфіти, які грають роль консервантів. Сульфіти уповільнюють зростання колагенових клітин, тим самим згубно впливаючи на шкіру.

Якщо ви не можете відмовитися від сухофруктів, чистите зуби відразу після вживання їх. Або скористайтеся жуйкою без цукру.

4. Лимонад
Лимонна кислота, що входить до складу лимонадів, - справжній вбивця зубної емалі. Вона зі швидкістю світла призводить до ремінералізації зубів. Думаєте, замінити лимонад дієтичної газованою водою? Ні в якому разі. Незважаючи на відсутність цукру, склад таких напоїв все одно шкодить зубам і шкірі.

Замініть промислові напої чистою питною водою. Якщо вода здається вам "нудною" та прісної, додайте в неї нарізані фрукти.

5. Маргарин

Майже будь-який маргарин містить трансжири - до 2 грамів на столову ложку. При вживанні маргарину утворюються вільні радикали, які погано впливають на шкіру. Крім того, трансжири здатні погіршити стан здоров'я і викликати остеоартрит, проблеми з серцем, хвороба Альцгеймера.

Замінити маргарин можна рослинними оліями або якісним вершковим маслом.

6. Бекон

При виготовленні бекону, прошутто, салямі використовуються сульфіти, призначення яких - зберігати свіжість продуктів (див. Пункт про сухофруктах). Але сульфіти призводять до зневоднення організму і, як наслідок, до передчасного старіння.

Якщо від бекону ви не можете відмовитися, пийте достатньо води.

7. Кава

Кава - головний ворог для зубів і шкіри. Він викликає зневоднення організму, фарбування зубної емалі, її витончення. Скоротіть споживання кави до 1-2 чашок в день. Якщо вам складно відмовитися від цього підбадьорливого напої, належним чином стежте за станом зубів. Регулярно чистите їх, використовуйте зубну нитку і іригатор.

А в вашому меню є продукти, від яких ви не в силах відмовитися?