Останні новини

Бійці "Айдара" знайшли в районі АТО підбитий російський танк і заборонені міни

Бійці батальйону "Айдар" виявили підбитий танк Т-72 російського виробництва зі знесеної вежею на лінії розмежування у Волноваському районі Донецької області.


Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Неподалік від танка також знайдені заборонені протипіхотні міни ПМН "Чорна вдова" і "Пелюстка".

Крім того, поблизу Торецка співробітники СБУ спільно з поліцією виявили схованку з автоматом Калашникова і 300 патронами до нього, двома гранатами до гранатомету РПГ-7, протипіхотної міною МОН-50, гранатами Ф-1 і РГН, вісьмома гранатами до підствольного гранатомету та іншими боєприпасами. Тайник був облаштований поблизу позицій українських підрозділів, зазначають в СБУ.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

СБУ і штаб АТО раніше вже показували підбиті українськими військовими російські танки на Донбасі .

Збройний конфлікт на Донбасі між українською армією і проросійськими бойовиками триває з квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, загинули 9,3 тис. осіб .

З початку конфлікту Росія заперечує участь своїх військових у бойових діях в Україні. У той же час затримані на Донбасі російські офіцери влітку 2015 року оцінювали кількість що знаходяться там російських військ в 3 тис. чоловік.

За лютневими даними начальника Генштабу України Віктора Муженка, на території тимчасово окупованих районів Донбасу знаходяться приблизно 7 тис. кадрових військових РФ , в тому числі у складі двох армійських корпусів", сформованих бойовиками.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибелі російських солдатів в зоні АТО .