Останні новини

Ціни на горілку зросли на 20%

У Держстаті констатували подорожчання горілки. Ціни в лютому на неї зросли до 326,1 тисяч гривень за тисячу декалітрів. В січні ціна на горілку становила 274,9 тисячі гривень за тисячу декалітрів.

Держстат зазначає, що в середньому ціна виробників на горілку з вмістом спирту менше 45,4% в лютому зросла на 18,7%. Крім того зафіксували й подорожчання вершкового масла на 3,2%. В ціні зросла гречки на 9,9%, коньяк та бренді на 2,3%. Крім того подорожчало й пиво на 1,6%. У минулому місяці знизилась ціна свинину на 7,7%.

Читайте також: Наша курятина користується попитом в Іраку

Нагадаємо, продавці ринків заявляють про нову хвилю зростання цін на продукти в Україні. Цитрусові подорожчали на 5-8 гривень, а банани - на 5 гривень. Українці, як і раніше, купують вітаміни, не дивлячись на подорожчання. Частина ж з них переходять на місцеві фрукти.

Ціна на м'ясопродукти не змінилася. Їх поки не планують піднімати, щоб не втрачати покупців. Продавці пояснюють, що здешевлення сталося через те, що ціни перед Новим роком дуже виросли. Наступне зростання спостерігатиметься перед Великоднем. Тоді дорожчатимуть овочі, яйця. Традиційно зросте в ціні й м'ясо.