Останні новини

Війна на Донбасі: До чого насправді готують терористів російські генерали

Бойовики під керівництвом військових РФ готуються до наступу та очікують черговий "путінський гумконвой".

На Донбасі одночасно з масштабними навчаннями армії Росії біля кордонів з Україною проходять спільні навчання двох армійських корпусів так званих "ДНР" та "ЛНР".
Керують навчаннями російські офіцери, в особі командувача військами російського Південного військового округу генерал-лейтенанта Андрія Сердюкова і заступника командувача 35-ї армії Східного військового округу полковника Качура. Ця підготовка, за словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова є прямою загрозою для України.

масштабні навчання

Підрозділи терористів на Донбасі останні кілька днів проводять свої масштабні навчання в районі Тореза в Луганській області. Зігнавши в тил десятки танків і артилерійські батареї, терористи не криючись відпрацьовують дії батальйонно-тактичних груп в наступі. На навчаннях противник показово на камеру репетирує наступ на укріплений район, який захищений мінними полями. Згідно тактиці, яка була продемонстрована терористами під керівництвом російський офіцерів, противник відпрацював створення коридорів в мінних полях за допомогою установок УР-77, які отримали прізвисько "Горинич", масований артилерійський обстріл і висунення атакуючих груп під прикриттям вогню.

На іншому відео терористи продемонстрували готовність до "класичної" атаці по нормам статуту, коли танки, бойові машини піхоти і піхота йдуть спільним ладом, ведучи вогонь по противнику. Важливим фактором такої "репетиції" став йде за лінією ЗРК "Стріла-10", який повинен забезпечити прикриття наступу від повітряної загрози.



На фотографіях з полігону відео, як терористи зігнали на полігон танки Т-72, при цьому на полігоні крім застарілих моделей Т-72Б, були помічені і нові модифікації з російської динамічним захистом "Контакт-5". А на самому танку залишилися позначення залізничних габаритів, які наносять при транспортуванні з РФ.


Крім них в навчаннях були задіяні бойові машини піхоти, бронетранспортери, самохідні артилерійські установки "Акація" та "Гради". Польові командири терористів також відзначили, що половина всіх навчань проходить вночі, продемонструвавши нові російські прилади нічного бачення.

На "передніх планах" також часто миготять і піхотні підрозділи "ДНР" та "ЛНР", які отримали нову російську форму - "цифру". Все що відрізняє війська терористів від регулярної російської армії - невеликий малопримітного шеврон з тим же двоголовим орлом, але написом "ДНР" та "георгіївська стрічка". При цьому сам шеврон і стрічка, завдяки особливостям нової російської форми, легко знімається.



А керує такими знаннями, перший заступник командувача військами російського Південного військового округу генерал-лейтенант Андрій Сердюков і заступник командувача 35-ї армії Східного військового округу полковник Качура. Про це повідомив радник президента України Юрій Бірюков.
виправдання маневрів
Формальне виправдання такої підготовки в Кремлі теж легко знайшлося. Пропагандисти з російських "Вістей" оголосили, що причиною такої активності стали "провокації" з боку армії України.
Нагадаємо, що за останньою тиждень кількість обстрілів позицій української армії з боку противника досягло свого максимуму з літа 2015 року. Так, 5 лютого було зафіксовано 84 обстрілу з боку противника. Одночасно з посиленням обстрілів була помічена підвищена активність розвідувальних безпілотників.

Джерело