Останні новини

На лабутени: зірки у взутті з червоною підошвою

«На лабутенах ...» - знаєш, що далі, так?

Відео групи «Ленінград» на пісню «Експонат» стало вірусним: за тиждень кліп зібрав понад 110 000 лайків і 12000000 переглядів.  Хто із зірок був помічений в «лабутеноманіі» - адже епідемія бушувала всього-то кілька років тому. Спойлер: особливою любов'ю до туфель із червоною підошвою відрізнялися Бейонсе, Періс Хілтон і Крістіна Агілера, і навіть Камерон Діас не встояла.









Саме лабутени як символ гламуру нульових стали лейтмотивом пісні: в спробах справити враження дівчина прикрашає підошви туфель червоним лаком для нігтів, а потім ставить їх просушитись у батареї. У 2000-х "лабутени" стали уособленням розкоші, багатства і гламуру, адже ціна туфельок Christian Loubuotin починається від 300$. Туфлі на високій шпильці, з платформою в подносочній частині і червоною підошвою дивилися на нас з усіх фотографій знаменитостей, і рідкісний вихід зірок на червону доріжку обходився без "лабутенов".

У 2001 році голлівудська комедія "Погана училка" підсумувала спадщина "лабутенов":
Камерон Діас виконала головну роль "поганої вчительки" старших класів школи, яка демонстративно кладе на стіл довгі ноги, взуті в дорогущі ботильйони з жаданою червоною підошвою.
 



Джерело:https://ukr.media