Останні новини

Головний путінець Німеччини вимагає не приймати мігрантів з України

Про Росію -- ані слова

Розширити перелік безпечних країн походження мігрантів запропонував керівник уряду Баварії, який також очолює ХСС. Горст Зеєгофер назвав 11 держав, серед яких - Україна, Вірменія, Грузія та Молдова.

Керівництво Баварії запропонувало розширити перелік безпечних країн походження біженців на 11 держав. Відповідну заяву баварський уряд надіслав до Бундесрату (представництва федеральних земель Німеччини). Прем'єр Баварії і одночасно лідер партії канцлера Ангели Меркель Християнсько-соціальний союз Горст Зеєгофер оголосив про це у в Берліні.

Напередодні керівництво партій правлячої коаліції домовилися внести до переліку безпечних країн Марокко, Алжир і Туніс. Баварський прем'єр пропонує додати туди ще Бангладеш, Бенін, Гамбію, Індію, Малі, Монголію, Нігерію, а також Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Баварський статс-міністр у справах федерації Марсель Губер зазначив, що інші держави Євросоюзу вже визнали ці країни безпечними.

Як повідомляє Німецька хвиля, визнання країни походження мігрантів "безпечною" означає, що її громадяни матимуть мало шансів на отримання притулку в Німеччині. У 2015 році притулку в Німеччині попросили 4658 українців.

Водночас у Німеччині задовольняється лише кожна двадцята заява українця про надання притулку, відмови супроводжуються вимогою залишити країну.

Джерело:https://ukr.media