8 оригінальних і простих маринадів для ідеального м'яса
З допомогою цих маринадів ви зможете приготувати дуже смачний, соковитий і апетитний шашлик. Виберіть рецепт собі по душі!
8 оригінальних і простих маринадів для ідеального м'яса
1. Класичний маринад
Інгредієнти на 1 кг м'яса: 3-4 ст. л. 9%-го оцту, 1 ч. л. цукру, 3-4 цибулини, 1,5 склянки води, чорний і червоний перець, сіль.
Цей маринад підходить практично до будь-якого м'яса. Наріжте м'ясо однаковими шматками, посолити і поперчити, потім додати нарізану кільцями цибулю. Розведіть у воді оцет, додайте цукор і залийте цією сумішшю м'ясо. Залиште на ніч під невеликим вантажем.
2. Цибульно-лимонний маринад
Інгредієнти на 1,5 кг м'яса: 1 лимон, 2 головки ріпчастої цибулі, 2 лаврових листа, 5 горошин перцю, сіль і перець за смаком.
Наріжте м'ясо невеликими шматками і положиьте їх в емальовану каструлю. Потім наріжте цибулю півкільцями і викладіть поверх м'яса. Добре посоліть, поперчіть і додайте мелений перець. Розріжте лимон на 4 частини і видавіть сік на м'ясо. Шкірку не викидайте, а покладіть зверху. Перемішайте і дайте постояти чотири години.
3. Пряний маринад
Інгредієнти 500 г м'яса: 500 г ріпчастої цибулі, 1-2 ст. л. рослинного масла, чорний мелений перець, мелений лавровий лист, приправа хмелі-сунелі, перець червоний мелений – за смаком.
Цей маринад більше підходить для свинини. Пропустіть цибулю через м'ясорубку, додайте рослинне масло, перець, лавровий лист і хмелі-сунелі. Потім покладіть в маринад м'ясо, перемішайте і залиште на 5-7 годин у холодильнику.
4. Пивний маринад
Інгредієнти 200 г м'яса: 50 г соєвого соусу, 50 г меду, 50 г пива, 1 зубчик часнику, 1 стручок червоного перцю чилі, 1 гілочка розмарину.
Цей маринад також більше підійде для свинини. Подрібніть часник, змішайте з іншими інгредієнтами. Залийте маринадом м'ясо і залиште в холодильнику на ніч.
5. Маринад з медом і гірчицею
Інгредієнти на 1 кг м'яса: 2 ст. л. гірчиці, 1/4 скл. меду, 1/4 ст. червоного винного оцту, 1/4 ст. оливкової олії.
Змішайте в мисці всі інгредієнти. Цією сумішшю полити м'ясо і залиште в такому маринаді на 3 години.
6. Маринад з ківі
Інгредієнти на 0,5 кг м'яса: 1 велике ківі, 1 цибулина, 1 ч. л. червоного не пекучого перцю, сушена кінза, кріп, мелений коріандр, 1 ст. газованої мінеральної води.
Цей маринад добре підійде для баранини і яловичини, так як ківі добре розм'якшує м'ясо. Нашаткуйте цибулю і поріжте невеликими кубиками ківі. Наріжте м'ясо великими шматками, перемішайте зі спеціями, цибулею і ківі, трохи посоліть і налийте мінеральну воду. Маринується всього за кілька годин.
7. Маринад з імбиром і соєвим соусом
Інгредієнти на 0,5 кг м'яса: 2 см кореня імбиру, 4 ст. л. соєвого соусу, червоний мелений перець.
Під цим маринадом краще всього готувати яловичину. Натріть на тертці корінь імбиру. Наріжте крупно м'ясо, додайте імбир, червоний перець і перемішайте. Налийте соєвий соус і залиште на 2-4 години.
8. Чайний маринад
Інгредієнти: заварений міцний чорний чай без добавок, базилік, перець, гвоздика, сіль (все за смаком).
Чайний маринад ідеально підходить до будь-якого м'яса і надає надзвичайну соковитість. Наріжте м'ясо і змішайте в мисці з травами і сіллю. Потім залийте його остившім чаєм. Залиште на 8-12 годин в холодильнику.