Останні новини

"В Україні немає грошей на збільшення мінімальної зарплати", – Рева


На думку міністра, є кілька варіантів, де знайти гроші.

Загрузка...
В українському бюджеті на сьогоднішній день немає коштів для підвищення мінімальної зарплати до 4100-4200 гривень. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Міністр зазначив, що питання можливості підвищити "мінімалку" має вирішитися на початку липня. За словами міністра, підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету.

"У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 млрд. У травні практично вийшли "в нуль". За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня", – заявив Рева.

Він пояснив, що підвищення "мінімалки" потребуватиме додаткових перерахувань коштів з держбюджету місцеві.

"Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи приймаються з контрабандами на митниці. Впродовж літа ми приймемо серйозні заходи щодо "тіньової" зайнятості, щодо тих "рабовласників", які не хочуть реєструвати людей", – зазначив Рева.

Раніше вже повідомлялося, що можливості держбюджета на 2018 рік не дозволяють підняти мінімальну зарплату до 4200 грн. Про це заявляв заступник міністра фінансів Сергій Марченко. Крім того, міністр фінансів Олександр Данилюк теж підтвердив: ситуація в Україні не дозволяє підвищити мінімальну зарплату.


Загрузка...