Останні новини

Чудове віденське тісто для пасок - смакота!

Загрузка...
Це тісто для пасок - заварне.


Воно підходить повільніше, ніж звичайне, і на нього ви витратите більше сил і часу. Зате паски виходять дуже смачними і дуже довго не черствіють.

Ось що вам знадобиться:
  • 800 гр борошна;
  • 70 гр дріжджів;
  • 5 яєць;
  • 250 мл молока;
  • 200 мл вершків;
  • 150 гр вершкового масла;
  • 3-4 ст.л. рослинного масла;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 склянка родзинок;
  • цукати (за бажанням);
  • пакетик ванільного цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • цедра 1 лимона.

Ось що потрібно робити, щоб приготувати основу для тіста:

Всі продукти необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб все було кімнатної температури.

У 100 мл молока розчиніть дріжджі, додайте до них 1 ч. л. цукру і 1-2 ст. л. муки. Перемішайте все і поставте в тепле місце.
Борошно просійте. З 2-3 ст. л. борошна і молока замісити рідке тісто.
Поставте миску з тістом на вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи і розминаючи грудки.
Зніміть суміш з вогню, влийте до неї теплі вершки і перемішайте, потім остудіть до кімнатної температури.
Змішайте тісто з опарою і поставте в тепле місце на 1-2 години.
Ось що робити далі:

Жовтки розітріть з сіллю, звичайним і ванільним цукром.
Додайте в заготовку жовтки, розтоплене вершкове масло і рослинну олію.
Окремо збийте білки в міцну пишну піну і введіть їх у тісто.
Тепер замісіть тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося.
Залиште тісто підходити в теплому місці на 2 години. Потім додайте до нього лимонну цедру, родзинки і цукати. Залиште ще на 30 хвилин.
Ось як правильно випікати віденські паски:
  • Форми змастіть маслом, присипте сухарями або борошном.
  • Викладіть тісто в форми, заповнюючи їх на 1/3.
  • Зачекайте, поки тісто в формах трохи підніметься, тоді відправляйте їх в духовку, нагріту до 180 градусів на 45-60 хвилин.
  • Намагайтеся не відкривати дверцята духовки перші 30 хвилин




Загрузка...