Вчені пояснили, як мікрохвильовка впливає на організм і продукти
Багато замислюються про те, який приносить шкоду використання мікрохвильової печі для організму.
Багато замислюються про те, який приносить шкоду використання мікрохвильової печі для організму. Зберігає вітаміни і корисні властивості продуктів після розігріву їжі в мікрохвильовці? Як впливає на наш організм робота мікрохвильовій печі?
Мікрохвильова піч часто використовується в побуті, економлять наш час для приготування і розігрівання страв, тому важко відмовитися від користування нею. На тлі досліджень науковців можна зробити певні висновки про шкоду мікрохвильовій печі.
Мікрохвильова піч має генератор електромагнітних хвиль надвисокої частоти 2 450 МГц, яка створює випромінювання. Розігрів продуктів відбувається не тільки на поверхні, але і зсередини, так як мікрохвилі проникають в саму глиб продукту.
Приносить даний процес шкоди для організму?
Як довели вчені, процес розігріву продуктів відбувається так само як і на сковороді. Але так як нагрівання продуктів знищує всі вітаміни, мікрохвильова піч або сковорода однаково їх забирає. Виявляється, мікрохвильова піч навіть корисніше ніж розігрів на сковороді, так як в мікрохвильовій печі набагато швидше розігріваються страви, тому вітамін знищується менше.
Після мікрохвильовки в їжі краще зберігаються вітаміни, такі як фолієва кислота, B1, B2. При варінні окріп вимиває ці вітаміни з продуктів, чого мікрохвильовка повторити не здатна.
Ще одним плюсом розігріву їжі в мікрохвильовій печі є те, що ми не використовуємо рафіновану олію, яка не сприятливо впливає на наш організм.
Є в мікрохвильовці небезпечне випромінювання?
Випромінювання мікрохвильової печі безпечно, єдине, що вона робить змушує коливатися поляризовані молекули, через що ті нагріваються. А радіоактивне випромінювання, з яким ви могли сплутати це, приводить до розпаду молекул на атоми. Воно не має нічого спільного з тим, що всередині вашої печі.
Намагайтеся дотримуватися заходів безпеки при використанні мікрохвильової печі. Якщо ви нагріваєте рідина, намагайтеся не братися за посуд голими руками, щоб не отримати опіки.
Не нагрівайте їжу в дешевих пластикових контейнерах, які можуть розплавитися
Слідкуйте за справністю мікрохвильовій печі. Двері завжди повинна щільно закриватися.
Виходячи з висновків вчених можна повністю бути спокійним і не відмовлятися від використання мікрохвильової печі в побуті. За весь час використання цієї техніки в побуті не було жодного суперечливого висловлювання в бік досліджень вчених.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що нігті, при дефіціті вітамінів, набуваються тьмяній вигляд, вінікає проблема ламкість, розшарування. Зверніть увагу на колір нігтьової пластини, смороду стають блідімі и на поверхні з'являються білі плями.
Багато замислюються про те, який приносить шкоду використання мікрохвильової печі для організму. Зберігає вітаміни і корисні властивості продуктів після розігріву їжі в мікрохвильовці? Як впливає на наш організм робота мікрохвильовій печі?
Мікрохвильова піч часто використовується в побуті, економлять наш час для приготування і розігрівання страв, тому важко відмовитися від користування нею. На тлі досліджень науковців можна зробити певні висновки про шкоду мікрохвильовій печі.
Мікрохвильова піч має генератор електромагнітних хвиль надвисокої частоти 2 450 МГц, яка створює випромінювання. Розігрів продуктів відбувається не тільки на поверхні, але і зсередини, так як мікрохвилі проникають в саму глиб продукту.
Приносить даний процес шкоди для організму?
Як довели вчені, процес розігріву продуктів відбувається так само як і на сковороді. Але так як нагрівання продуктів знищує всі вітаміни, мікрохвильова піч або сковорода однаково їх забирає. Виявляється, мікрохвильова піч навіть корисніше ніж розігрів на сковороді, так як в мікрохвильовій печі набагато швидше розігріваються страви, тому вітамін знищується менше.
Після мікрохвильовки в їжі краще зберігаються вітаміни, такі як фолієва кислота, B1, B2. При варінні окріп вимиває ці вітаміни з продуктів, чого мікрохвильовка повторити не здатна.
Ще одним плюсом розігріву їжі в мікрохвильовій печі є те, що ми не використовуємо рафіновану олію, яка не сприятливо впливає на наш організм.
Є в мікрохвильовці небезпечне випромінювання?
Випромінювання мікрохвильової печі безпечно, єдине, що вона робить змушує коливатися поляризовані молекули, через що ті нагріваються. А радіоактивне випромінювання, з яким ви могли сплутати це, приводить до розпаду молекул на атоми. Воно не має нічого спільного з тим, що всередині вашої печі.
Намагайтеся дотримуватися заходів безпеки при використанні мікрохвильової печі. Якщо ви нагріваєте рідина, намагайтеся не братися за посуд голими руками, щоб не отримати опіки.
Не нагрівайте їжу в дешевих пластикових контейнерах, які можуть розплавитися
Слідкуйте за справністю мікрохвильовій печі. Двері завжди повинна щільно закриватися.
Виходячи з висновків вчених можна повністю бути спокійним і не відмовлятися від використання мікрохвильової печі в побуті. За весь час використання цієї техніки в побуті не було жодного суперечливого висловлювання в бік досліджень вчених.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що нігті, при дефіціті вітамінів, набуваються тьмяній вигляд, вінікає проблема ламкість, розшарування. Зверніть увагу на колір нігтьової пластини, смороду стають блідімі и на поверхні з'являються білі плями.