Останні новини

ЗАМІНА ПРАВ В УКРАЇНІ 2017: СЛІДЧИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

Безвізовий режим з ЄС набуває чинності через кілька днів і багато автомобілістів України чекають цієї дати, щоб вирушити в подорож Європою на машині. Важливою деталлю є сучасні водійські права міжнародного зразка. 

Звісно, зі старим ламінованим водійським посвідченням в ЄС не пустять. Однак можуть виникнути проблеми і у власників новіших пластикових прав, в яких не зазначено їх терміну дії. Нагадаємо, його почали вказувати тільки з 2015 року.

Заміна водійських прав – начебто і нескладне заняття, але раніше воно забирало чимало часу. Необхідно було зібрати документи, вистояти в черзі, а потім прийти і отримати нове водійське посвідчення. Читайте також: Сервисные центры МВД начали выдавать международные водительские права


Однак на зміну МРЕВ вже прийшли нові сервісні центри МВС, що працюють швидше та ефективніше. «Автоцентр» взявся перевірити, наскільки швидко тепер відбувається заміна прав в Україні.

Для початку нагадаємо, що для заміни прав необхідна діюча медична довідка (форма 083/о). Вартість її оформлення наразі становить 220-250 гривень. Також слід взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код, ну і старе водійське посвідчення, звісно.


Насамперед у сервісному центрі МВС (Київ, вул. Велика Кільцева, 4) реєструємося і беремо талон електронної черги. Обслуговування відбувається швидко, та й на обмін прав черга менша, ніж, наприклад, на реєстрацію і перереєстрацію авто.

Підійшовши до віконця оператора сервісного центру, пред’являємо необхідні документи. Деякий час може зайняти перевірка на наявність неоплачених штрафів. Потім оператор вносить анкетні дані.

Далі перевіряємо роздруковану анкету і ставимо підпис. Отримуємо квитанцію і оплачуємо її у терміналі або касі. Заміна водійського посвідчення коштує 201 гривню.


Наступний етап – фото. Фотографію одразу обробляють і наносять на пластикове посвідчення. Тут же на місці отримуємо нові водійські права.

Ось, власне, і все. Заміна прав зайняла щонайбільше 20 хвилин і обійшлася без штовханини у чергах і нервування.