Останні новини

Як красиво й оригінально пофарбувати яйця на Великдень: ідеї

Щорічно на Великдень усі господині готуються до святкового столу, печуть паски і, звичайно ж, фарбують яйця. Такими приємними клопотами можна займатися всією сім’єю, адже цей процес захопить навіть найменьших. А stb.ua підкаже тобі кілька оригінальних ідей, як красиво пофарбувати яйця на Великдень!

Перш, ніж приступити до створення писанок, переконайся, що всі яйця мають білу шкаралупу. Так їхный колір буде яскравим і рівномірним.

Градієнт


Ефект градієнта – це плавний перехід від насиченого відтінку кольору до світлого. Таке яйце виглядатиме дуже оригінально. Отже, розведи фарбу в невеликій ємності або склянці, і потім за допомогою ополоника опусти яйце трохи більше, ніж на половину на 3-4 хвилини, при цьому постійно злегка то піднімай, то опускай його. По закінченню часу підніми яєчко до половини і залиш на 5-6 хвилин, знову піднімаючи й опускаючи. Після цього потримай у фарбі тільки нижню частину яйця протягом 10 хвилин. І ось градієнт готовий!

Мережеві візерунки


Аби отримати ніжний і красивий візерунок, загорни яйця у клаптик мережевої тканини, закріпи кінці ниточкою і опусти у розчин з фарбою на 10-15 хвилин. Через потрібний час, дістань крашанки і зніми тканину – мереживні візерунки залишаться на шкаралупі.

З яскравою посипкою


Різнокольорову харчову посипку у вигляді маленького драже найчастіше використовують для декору пасок. Але чому б не прикрасити нею крашанки! Як? Просто нанеси на нього білок, а потім опусти у блюдце з посипкою. Виходить дуже гарно та ефектно!

Бризки золота

Цей красивий і оригінальний спосіб для фарбування яєць досить простий. Візьми стару зубну щітку або пензлик і занурь у золотисту харчову фарбу. Зроби бризки на пофарбоване яйце, провівши по ворсинкам пальцем. Неймовірно, згодна?

Бабусин метод


Багато хто пам’ятає, як раніше фарбували яйця, відварюючи їх у цибулиння. Приклади маленькі квіточки або шматочок кропу, оберни тканиною, і помісти у відвар. Красиві крашанки готові!

Ефект мозаїки


Ефект мозаїки – один з найлегших способів оригінально пофарбувати крашанки. Побий шкаралупу ложечкою, а потім опусти у розчин з натуральним барвником на пару годин. Все готово!

А якщо не знаєш, як зробити барвник у домашніх умовах – ось кілька варіантів, якими ти зможеш нешкідливо пофарбувати яйця.

Жовтий колір – з куркуми.

У киплячій воді розбав 3 ст. ложки куркуми, остуди і дай настоятися. Потім відвари у ньому яйця.

Рожевий колір – з буряка.

Натри буряк на дрібній тертці, відіжми сік і залий їм майбутні крашанки. Залиш на 3-4 години.

Мармурово-коричневий колір – з цибулиння

Наріж ножицями лушпиння від цибулин різними шматочками. Пообкладай ними, раніше змочене яйце, і загорни у клаптик тканини. Закріпи мішечок ниточкою і опусти у відвар.

Блакитний колір – з червоної капусти.

Подрібни капусту і залий водою, доведи до кипіння і вари на маленькому вогні протягом години. Дай настоятися, а потім остуди і проціди. У відвар налий десь 5 ст. ложок оцту. Чим довше у ньому буду перебувати яйця, тим яскравішим і насиченішим буде забарвлення.