Виробництво цукру в Україні зросло на 40%
Аналітики відзначають, що минулий рік видався сприятливим для виробників цукрових буряків і цукру.
На 11 січня всі цукрові заводи України завершили виробничий сезон. З початку виробництва виготовлено 2 008 000 т цукру з 13 660 000 т цукрових буряків. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрових заводи. Про це повідомляє прес-служба асоціації цукровиробників Укрцукор.
"Незважаючи на не надто сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати прогнози і виготовити понад 2 млн т цукру, що майже на 40,5% більше показника минулого року. Крім того, цукрового буряка в цьому році не тільки більше, і кращої якості - вище показники цукристості при прийомі, так і виходу цукру - 17,65% і 14,68% відповідно", - зазначила керівник аналітичного відділу асоціації Руслана Бутило.
В цілому, відзначають аналітики, цей рік видався сприятливим для виробників цукрових буряків і цукру. Через неврожай в Бразилії і Індії і сприятливу кон'юнктуру світового ринку, виробникам вдалося поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію і Туніс.
"Ще одним фактором, який відіграватиме важливу роль у 2017 році є розширення Радехівського цукру (купівля 6 заводів в Тернопільській області, які раніше належали холдингу Мрія) і наполеонівські плани з триразового збільшення потужностей Ukrainian Sugar Company... Відбудеться зміна в розкладі найбільших виробників цукру - Радехівський цукор буде посилювати свої позиції", - розповідає Бутило.