Останні новини

12 продуктів, які не варто купувати в супермаркеті

Ми ходимо в продуктові гіпермаркети, тому що нам так простіше і зручніше. Але яку ціну насправді платимо за це? Більшість продається в магазинах їжі - напівфабрикати.

Коштують вони зазвичай недорого, але наслідки їх вживання дорого лікувати. Якщо ви шукаєте спосіб харчуватися правильно, не можна купувати такі продукти:


Продукти з «фруктовими» добавками

Всі ми знаємо про користь ягід. Але якщо ви хочете купити продукт з ягідної начинкою - круасан, кекс, соус, серйозно подумайте. Насправді більшість добавок не містять ягід. Купуйте краще кекс без ягідної начинки, ягоди, збийте їх в міксері і полийте отриманим пюре борошняний виріб. Так буде набагато корисніше.

бутильований чай

Чай - здоровий і низькокалорійний напій, якщо заварюєте його самі. Якщо купуєте його в пляшці, завершені завантаження підсолоджувачами, стабілізаторами і іншими хімікатами.

Продукти «без глютену»

Є тільки один привід купувати безглютенові хлібобулочні вироби - якщо у вас непереносимість глютену. Справа в тому, що такого роду булочки зазвичай містять більше жирів, вуглеводів і штучних інгредієнтів, ніж традиційний хліб. Та й коштують вони дорожче.

«Мультизернові» хліб

Уважно читайте етикетку. Якщо на хлібі написано, що він складається з декількох видів зерна, найімовірніше перед вами - звичайний білий хліб з барвниками і добавками. Якщо хліб білий, то пшениця повинна бути головним його інгредієнтом.

Знежирене арахісове масло

Звичайне арахісове масло забезпечує вас «хорошими» жирами і білком. Якщо масло «знежирене», значить в ньому багато цукру. Робіть висновки.

Заморожені продукти

Пакетовані заморожені продукти - будь то овочі або креветки - привабливо виглядають, але майже напевно містять рафінований цукор, трансжири і хімічні консерванти. Можна купувати заморожене м'ясо, рибу або овочі, але вони завжди повинні продаватися на вагу і бути без упаковок.

рослинні масла

Рапсове, соєве і сафлорова масла містять багато шкідливих жирів і ГМО. Замість них використовуйте оливкова, лляна або кокосове масло.

випічка

У упакованих кондитерських виробах практично завжди занадто багато рафінованого цукру, рафінованого борошна, ГМО та консервантів. Але навчитися готувати десерти можна і самостійно. А якщо лінь, купуйте в спеціалізованих кондитерських - там же, де їх готують.

готові салати

Бутильовані заправки для салатів, які активно використовуються для приготування страв, містять всі види цукру, штучні ароматизатори і консерванти. У тарілці салату кілька столових ложок заправки, і шкоди від нього більше, ніж користі. Зробіть салат самі.

Шоколадні і протеїнові батончики

Ці штуки рекламують як гарну альтернативу цукеркам, але калорій і шкоди для організму вони несуть ще більше. Вся справа у високому вмісті жиру і цукру. Потрібно швидко зарядитися? З'їжте фрукт або жменю горіхів.

Вода в пляшках

Не купуйте бутильовану воду. Куди краще купити фільтр на кран з водою. Це заощадить вам купу грошей. І це найкраща інвестиція в своє здоров'я і навколишнє середовище. До того ж вода в пляшках часто «порожня», тобто несмачна і не містить корисних мінералів.