Останні новини

В якому віці людина починає старіти?

У понятті «старість» є дві основних складових. З одного боку, старість — це те, як ми сприймаємо себе, своє життя, свій організм. 

Але ще існує і інша сторона старості — природні процеси старіння організму, вони фізіологічні та незворотні, але їх можна і потрібно уповільнити.

Вчені США з'ясували, що людський організм починає старіти пізніше, ніж прийнято вважати.

Дослідження, які раніше були присвячені цьому питанню, показали, що організм починає зношуватися і старіти після настання 30-річчя. Але нещодавній експеримент поставив під сумніви минулі затвердження. Згідно з новими відомостями люди старіють після 39 років. Переступивши цю позначку, в організмі починають відбуватися процеси, які підходять під визначення – старіння.
Було встановлено, що досягнувши 39 років, у людини починає притуплятися інтелектуальна діяльність мозку. Крім того, у вказаному віковому періоді часто спостерігаються проблеми, пов'язані з дисфункцією м'язів і погіршенням структури кісток. Починає активно вироблятися меланін, відповідальний за нормальне функціонування організму, захищаючи його. Такі процеси в організмі свідчать про його поступове старіння.

В наших силах уповільнити природні фізіологічні процеси старіння. Для цього потрібно регулярно займатися фізичним навантаженням, харчуватися здоровою їжею, уникати стресових ситуацій, відмовитися від шкідливих звичок і давати свого організму достатньо часу на відпочинок.