Останні новини

Влітку Україна отримає транш в розмірі 2 млрд дол








В Україні 10 травня розпочала працювати місія Міжнародного валютного фонду. Черговий фінансовий транш від фонду в розмірі близько двох мільярдів доларів потрібно чекати не раніше середини літа.

Про це повідомив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в інтерв'ю виданню "Комсомольская правда". Місія МВФ буде погоджувати з українським урядом перегляд програми фінансування в рамках угоди.

"За найсприятливішого розвитку подій гроші в Україну прийдуть до середини літа. Причому якщо раніше чимало говорилося про те, що два транші можуть об'єднати, то зараз можна реально розраховувати лише на один транш в розмірі 1,5-2 мільярда доларів", - пояснив експерт.

Українські економісти не раз говорили про те, що Україні піде на користь призупинення програми фінансування. Це, на їхню думку, буде стимулювати до проведення реформ.

Місія буде орієнтуватися на виконання бюджету. Також важливу роль для виділення траншу надасть приватизація великої кількості держпідприємств. Але одним з головних чинників, на думку Юрчишина, буде, то як місія познайомиться з новим урядом. Він наголосив, що важливим буде проведення переговорів "в дусі взаєморозуміння".