Останні новини

Помер один із творців гри "Маріо" і президент Nintendo

Сатору Івата помер на 56 році життя

В Японії на 56-му році пішов з життя один з творців культової відеогри "Маріо" і президент компанії Nintendo Сатору Івата. Як йдеться в поширеному повідомленні компанії, він помер 11 липня від пухлини в жовчній протоці.


Івата очолив компанію в 2002 році. До цього він багато років працював у HAL Laboratory, яка, як і Nintendo, займається розробкою відеоігор. У HAL Laboratory Івата за 13 років пройшов шлях від рядового співробітника до президента, взявши участь у розробці серії гри Kirby. Зайнявши посаду глави одного з відділів в Nintendo в 2000 році, Івата продовжував залишатися президентом HAL Laboratory.

В Nintendo він займався, в тому числі, просуванням ігрової приставки GameCube, яка принесла компанії великий успіх і стала попередником однією з найпопулярніших приставок - Wii.

Сатору Івата у свій час прийняв участь у розробці культової гри про водопровідника Маріо. На думку багатьох експертів, вона справила значний вплив на сучасну культуру. Цей персонаж встановив кілька рекордів, ставши, наприклад, найвідомішим персонажем комп'ютерних ігор і зайнявши перше місце в списку п'ятдесяти кращих персонажів комп'ютерних гри в Книзі рекордів Гіннеса. У 1993 році Маріо став одним із "головних героїв" кінофільму "Супербрати Маріо" (Super Mario Bros.), став першим художнім фільмом, заснованим на відеогрі.

Джерело:https://ukr.media/