Останні новини

Путін і Ердоган провели переговори в Баку


Президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган провели переговори в закритому для преси режимі.

За словами прес-секретаря Дмитра Пєскова, в Кремлі чекають, що зустріч російського та турецького лідерів в Баку буде продуктивною: на порядку денному весь спектр відносин, включаючи енергетичні проекти.



Путін і Ердоган були не схильні починати розмову в присутності преси. Після кількох хвилин мовчання, поки фотокореспонденти робили знімки, лідери лише обмінялися враженнями про що відбулася 12 червня церемонії відкриття Перших Європейських ігор, на якій обидва вони були присутні.

Він, зокрема, зазначив, що на церемонію не приїхав ніхто з лідерів країн Євросоюзу. "Туреччина, як кандидат на вступ до ЄС, представляла весь Євросоюз ", – відповів на це Путін з посмішкою. Путін і Ердоган погодилися в тому, що церемонія була дуже барвистою і взаємно побажали успіхів командам своїх країн і спортсменам господині ігор – Азербайджану.

За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, Росія і Туреччина залишаються дуже важливими партнерами торговельно-економічними, інвестиційними, партнерами по великих проектах в самих різних областях. За його словами, кожен раз на зустрічі керівників держав порядок денний дуже велика. "Тим більше, зустріч відбудеться після минулих в Туреччині парламентських виборів, – уточнив представник Кремля. – Звичайно, потрібно буде звірити годинник і обмінятися думками з непростої ситуації, яка складається в регіональних справах. Це ситуація в Сирії, і так далі".

Джерело:https://ukr.media/