Останні новини

Сьогодні – найдовший день у році


У Північній півкулі Сонце описує саму високу дугу на небі, забезпечуючи найдовший інтервал між сходом і заходом Сонця.

21 червня відзначається

День літнього сонцестояння.
Більш стара назва цього свята звучить: Свято літнього сонцестояння. У язичницькій культурі наших предків це свято було присвячено богу сонця – Ярилу.

До нього готувалися з самого ранку. Дівчата одягали свої найкрасивіші вбрання і прикрашали себе травами і квітами. Хлопці шукали підходяще за розміром деревце. Потім встановлювали його на місці, де планувалося проведення гулянь. Дівчата прикрашали дерево клаптями тканини і квітами. Називалося таке дерево в народі марена або купала. Біля підніжжя дерева встановлювали зображення Ярила. Їм служила лялька, зростанням в половину людини. Її виготовляли з соломи, глини і гілок.

Навколо дерева влаштовували традиційні гуляння і палили багаття. У ньому спалювали ляльку Ярила. Разом з спаленням Ярила за віруваннями наших предків умирало сонце, щоб на наступний день знову народитися і радувати людей.

Щорічно у третю неділю червня в Україні, за багаторічною традицією, відзначають

День медичного працівника
(День медика).

Професія лікаря-одна з найстаріших у світі, і в даний час вона затребувана буквально скрізь. Кожен з нас хоча б раз у житті звертався до лікаря за допомогою і лікуванням. Адже навіть в самому початку життя людини - при народженні дитини - безпосередню участь беруть доктора. А сучасна охорона здоров'я і зусилля лікарів спрямовані не тільки на лікування хвороб і підтримання здоров'я людини, але і на її розвиток.

А ще 21 червня відзначається

День скейтбордингу.
У всьому світі в цей день всі скейтери виходять на вулиці для святкування і катання.

Свято скейтбордингу придумали на Західному узбережжі США в 2004 році. Місцеві скейтбордисти переправляли заборонні знаки "No Skateboarding!" на "Go Skateboarding!" і приймалися гринд прямо поверх скейт-стоперів. У тому ж році Міжнародна асоціація скейт компаній (яка ніколи не збирається у повному складі, щоб не піти у багатомісячний алкомош) підтримала каліфорнійських хуліганів і достукалась до американського Конгресу — в бібліотеці Вашингтона зберігається документ, який офіційно оголошує 21 червня Міжнародним днем організації.

Джерело:https://ukr.media/