Останні новини

Обшук у кабінеті Чернушенко: суддя намагався сховати гроші під мантією (ВІДЕО)


Служба безпеки України проводить перевірки щодо втручання в електронні системи автоматичного розподілу справ між суддями в судах.

За словами Чернушенко, гроші, які він мав намір сховати - його особисті


Про це розповів на спільному брифінгу з Генпрокурором т. в. о. голови СБУ Василь Грицак.

На брифінгу були продемонстровані смс-ки, які приходили голові Апеляційного суду Антону Чернушенку від одного з його родичів, який був організатором розподілу справ між суддями інстанції в ручному режимі.

За словами Грицака, більшість судових інстанцій мають єдине програмне забезпечення автоматизованої системи, однак, "тільки чомусь Апеляційний суд міста Києва розробив свою систему з допомогою компанії Softline, і навіть кілька співробітників компанії були імплементовані для роботи з цим програмним забезпеченням".

Він також додав, що СБУ "має 10 випадків тільки в Києві і області, коли судові рішення були винесені суддями, які на той момент знаходилися за кордоном".


Також було продемонстровано відео, на якому зображений обшук в кабінеті Чернушенко в рамках розслідування. Як видно на опублікованих кадрах, під час слідчих дій голова суду намагався приховати від правоохоронців гроші, сховавши їх під мантію.


Джерело:https://ukr.media/